Minder cultuurkeuzestress

None

Het is Museumnacht in Amsterdam, voor de vijftiende keer alweer. Tussen zeven uur ’s avonds en twee uur ’s nachts gooien vijftig musea en expositieruimtes hun deuren open voor de kunstminnende nachtbraker. Vijftig, best veel dus. Ga je streetart bekijken in het Amsterdam Museum of toch naar het Stadsarchief, waar de Cactus Awards worden uitgereikt aan de ‘grootste prikkelaars’ van het Amsterdamse nachtleven? Om de keuze wat te vergemakkelijken kun je dit jaar themaroutes volgen. Zoals de Doe Het Zelf-route, waarbij je eerst een cursus Wilders cartoontekenen volgt en daarna leert bierbrouwen en frieten maken. Later ga ja dan koeien melken in het Verzetsmuseum om vervolgens bij de Rijksakademie zelfbedachte cocktails van kunstenaars te drinken en swingend de nacht in te gaan.