Theo van Gogh

Vandaag tien jaar geleden, op 2 november 2004, even na 9 uur in de ochtend. Op het hoofdkantoor van de AIVD in Leidschendam gaan alle alarmbellen af: het bericht komt binnen dat in Amsterdam Theo van Gogh is vermoord. Op NPO 2 wordt om 20.20u de film 2/11: Het Spel van de Wolf uitgezonden, een politieke thriller van Thomas Korthals Altes over de gebeurtenissen die dag.

RTL 4 zendt om 22.30u Een prettig gesprek met Lieuwe van Gogh uit, waarin Van Gogh’s 23-jarige zoon Lieuwe samen met regisseur Doesjka van Hoogdalem herinneringen ophaalt aan zijn vader. Van Hoogdalem nam hem mee naar New York, waar hij voor de moord met zijn vader op vakantie was. Samen halen zij daar warme herinneringen aan Van Gogh op. Op NPO Cultura ziet u om 22.15u de film Allerzielen, een verzameling van zestien verhalen gemaakt naar aanleiding van Van Gogh’s dood van oa Tim Oliehoek en Eddy Terstall.