Opinie

    • Marloe van der Schrier

Het weekend van Isa Hoes

Actrice Isa Hoes (47) zit dit weekend bij de kapper. Haar rode coupe voor de opnames van Celblok H moet volgende week weer lichtbruin zijn.

foto dijkstra

Afgelopen week stond actrice Isa Hoes op de set voor het tweede seizoen van Celblok H, een serie die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. Ze speelt net als in het eerste seizoen de rol van de roodharige Suus. De uitzendingen beginnen maandagavond op SBS6, maar dat betekent niet dat de opnames al zijn afgerond. „We draaien nog drie weken. De komende twee weken is er voor mij wel een beetje overlap: ik ga dan de opnames van film De ontsnapping doen.”

De haren van Hoes moeten dit weekend geverfd worden voor de rollen: van roodharige lokken van Suus naar lichtbruin voor de rol van Julia. „Het eerste deel van de opnames voor De ontsnapping is al gedaan dit voorjaar, dus mijn haar moet wel weer hetzelfde bruin zijn. Dat zal wel niet in één verfbeurt lukken.”

Het weekend begint zaterdag met de dansles van dochter Vlinder (9). Hoes brengt haar ’s ochtends naar de les en daarna komt de kapper bij haar thuis. Tussendoor neemt ze het script van komende week door, want daar is ze nog niet aan toegekomen. „Ik wil zoveel mogelijk in het weekend al voorbereiden. Dus dat betekent lezen, lezen en nog eens lezen.” Het scheelt dat er al een keer gerepeteerd is, dus helemaal onbekend zijn de scènes niet.

’s Avonds gaat Hoes naar de verjaardag van een vriend, maar daarvoor staat een meidenetentje op het programma, met Vlinder, en de buurvrouw en haar dochter. „Afgelopen vier jaar heb ik dat veel te weinig gedaan. Ik ben steeds drukker, en als ik dan een keer thuis ben, ben ik blij als ik op de bank kan zitten. Toch moet ik vaker uit eten gaan: qualitytime, met zoon Merlijn (16), Vlinder of allebei.” Nu haalt Hoes vaak sushi en kijkt ze op de bank een filmpje met haar kinderen. „Dat zal zondagavond wel gewoon gebeuren”, verwacht de ze.

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit, in februari 2015, wordt geschreven door Hoes. „Ik heb deze week op de verzendknop geklikt en het manuscript verstuurd. Misschien moet ik nog iets aanpassen, maar ik heb nu al iets meer rust.”

Op haar eigen „gestolen momentjes” leest Hoes graag een krantje met een kop thee erbij. „Of ik ga naar een sportschool waar ook een sauna bij zit. Heerlijk: even fietsen en ontspannen in de sauna.” Of het dit weekend erin zit, weet de actrice niet. „Als het niet lukt, is het ook niet erg. Ik heb deze week een aantal vechtscènes moeten doen voor Celblok H, en daar had ik ook al best een beetje spierpijn van.”

    • Marloe van der Schrier