Skeletten en tovenaars langs de deur in Den Haag

None
Foto ANP

Verklede kinderen gingen vrijdagavond langs de deuren voor Halloween. Het uit de VS overgewaaide griezelfeest is een geduchte concurrent geworden van de Sint Maarten-viering, waarbij kinderen op 11 november liedjes zingen in ruil voor snoep. Halloween wordt op veel plaatsen in de wereld gevierd, maar dit jaar was het niet overal toegestaan onherkenbaar over straat te gaan. Zo is het in Peking verboden verkleed de metro te nemen. Dat heeft te maken met de komende conferentie van de APEC – de economische organisatie van landen aan de Stille Oceaan – waarvoor strenge veiligheidsmaatregelen gelden. In de Franse plaats Vendargues was het verboden als clown verkleed over straat te gaan, na een serie incidenten waarbij clowns mensen lieten schrikken en mishandelden.