Gevaarlijke stuiterbal

None

Je zit toch eerst een tijdje naar die voeten te kijken. Heeft Timothy Petersen eerst door het gras gegleden? Is hij ergens ingetrapt? Is een decennium topkarate uitgegroeid tot een onverwoestbare eeltlaag? (Al zijn de voetbeschermers ook wat smoezelig). Feit is dat karateka’s over de hele wereld de voeten van Babyface vrezen. Zeker komende week, als de 29-jarige meervoudig Europees kampioen in Duitsland voor het eerst wereldkampioen wil worden. De koppen zijn al gezet: Babyface de Baas in Bremen.

Zijn bijnaam verdiende Petersen al bij zijn eerste toernooien, toen de tegenstanders nog naar dat onbekende jongenskoppie staarden als ze de voeten al op hun neus kregen. ‘Babyface’, hij heeft de geuzennaam inmiddels op zijn buik laten tatoeëren, staat bekend om zijn radicale en bliksemsnelle aanvalsstijl. De meervoudig Europees kampioen raast, springt, schopt en slaat over het tartan, als de gevaarlijkste stuiterbal ter wereld. En maar lachen. Het is om bang van te worden. Maar eigenlijk waren we dat al een beetje.

    • Arjen Fortuin