chique kilometervreter

None

Het Nederlandse Van Nicholas vervaardigt uitsluitend titanium fietsen. Titanium wordt in de medische wereld, de auto industrie en lucht- en ruimtevaart ingezet als een hoogwaardiger, lichter en duurzamer alternatief voor staal. Vanwege de warme zijdeglans wordt het bovendien veel gebruikt voor sierraden. De frames van Van Nicholas zijn niet alleen stijf en licht, maar ook nog eens goed bestand tegen de elementen (zelfs strooizout). En die typische zijdeglans zie je terug in hun hele lijn racefietsen, mountain bikes en toerfietsen. De Yukon Rohloff is een chique kilometervreter voor serieuze toertochten en woon- werkverkeer. De veelgeprezen naafversnelling van Rohloff, een gesloten systeem waarbij de veertien versnellingen in de naaf verwerkt zijn, in combinatie met de rubberen aandrijfriem staat garant voor comfortabele kilometers, zonder noemenswaardig onderhoud. De fiets is op te bouwen met diverse opties en accessoires. Van tassendragers tot bidonhouders bidonhouders.

Martijn Boot