Verstappen tiende bij training

Max Verstappen heeft vrijdag tijdens de vrije training van de Grand Prix van de Verenigde Staten indruk gemaakt. De 17-jarige Nederlander noteerde in Austin de tiende tijd. Verstappen klokte 1.41.78 minuten en was een kleine twee seconden langzamer dan Lewis Hamilton, die de beste tijd liet noteren. Verstappen kwam voor de tweede keer in actie bij een vrije training. Begin van de maand maakte hij in Japan zijn debuut met een twaalfde plaats.

Verstappen rijdt dit jaar nog de eerste vrije trainingen in Brazilië en Abu Dhabi ter voorbereiding op volgend jaar. Tussendoor rijdt hij gewoon nog in de Formule 3. Volgend seizoen wordt Verstappen een van de twee vaste coureurs bij Torro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull. Als hij in maart debuteert tijdens de Grand Prix van Australië wordt Verstappen de jongste coureur die ooit in de Formule 1 reed. Zijn vader Jos Verstappen debuteerde ooit als 22-jarige coureur in de Formule 1. (NRC)