‘Vijf tot zes miljoen mensen krijgen 300 euro naheffing Belastingdienst’

Foto ANP / Remko de Waal

Vijf tot zes miljoen belastingplichtigen worden volgend jaar geconfronteerd met een naheffing van de Belastingdienst of krijgen minder belasting terug. Dat schrijft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën aan de Tweede Kamer.

Het gaat voor de meeste mensen om een naheffing van 300 euro, laat het ministerie van Financiën aan RTL Nieuws weten. Maar voor een aantal mensen kan het oplopen tot 700 euro, aldus RTL.

Wiebes belooft om de komende tijd extra uitleg te geven aan de groep belastingplichtigen die mogelijk wordt geconfronteerd met een hogere aanslag, “zodat mensen zich hierop kunnen voorbereiden”.

Het kabinet heeft de algemene heffingskorting inkomensafhankelijk gemaakt. Voor inkomens tot 20.000 euro bedraagt die ruim 2.100 euro. Hoe hoger het salaris is, hoe sterker de korting daalt. Hogere inkomens hebben nog recht op 1.366 euro algemene korting. De maximale arbeidskorting wordt hoger, maar voor inkomens vanaf 40.000 euro sneller afgebouwd dan nu.

Wiebes beantwoordt in zijn brief onder meer vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Twitter avatar PieterOmtzigt Pieter Omtzigt Weekers regelde afbouw van heffingskortingen, maar belastingdienst berekende ze niet door. Nu moet Wiebes massaal naheffen!
Twitter avatar PieterOmtzigt Pieter Omtzigt En Wiebes kende dit probleem sinds februari. Maar paste niets aan, communiceerde niets. En liet probleem heel groot worden.
Typisch…