Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wonen

Negen woningen doorzocht in kader van onderzoek naar jihadisten

De politie doet de laatste maanden vaker invallen in het kader van onderzoek naar Jihadisten. Zoals hier van de zomer in de Schilderswijk.
De politie doet de laatste maanden vaker invallen in het kader van onderzoek naar Jihadisten. Zoals hier van de zomer in de Schilderswijk. Foto ANP

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanmorgen negen woningen in vier plaatsen laten doorzoeken in het kader van onderzoek naar jihadisten. Dat meldt het OM. Er zijn geen aanhoudingen verricht, wel zijn er van zes mannen paspoorten ingenomen.

Bij de huiszoekingen, die plaatsvonden in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven zijn computers, tablets, harde schrijven en mobiele telefoons in beslag genomen. De politieactie was volgens het OM vooral bedoeld “om bewijsmateriaal te verzamelen tegen gewelddadige jihadisten en hun reizen naar Syrië”. Het onderzoek richt zich daarnaast op deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra.