Hiddink passeert Wijnaldum, Lens en Janmaat in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Guus Hiddink maakt bij het oefenduel tegen Mexico (12 november) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (16 november) geen gebuik van rechtsback Daryl Janmaat en aanvaller Jeremain Lens. Ook Georginio Wijnaldum, weer fit na een knieblessure, krijgt geen uitnodiging. Janmaat ging in de fout in het eerste kwalificatieduel tegen Tsjechië (2-1 nederlaag) en ontbrak afgelopen twee interlands door een hamstringblessure. Lens lijkt te worden geslachtofferd voor zijn optreden tegen IJsland (2-0 nederlaag). In de voorlopige selectie (26 spelers) is verder geen sprake van opvallende wijzigingen ten opzichte van de vier vorige interlands, waarvan drie verloren gingen. Volgende week vrijdag maakt Hiddink zijn definitieve selectie (23 spelers) bekend. (NRC)