NEC ontsnapt aan bekerblamage - Sparta laat Roda ontsnappen

NEC heeft amateurclub De Treffers vanavond ternauwernood verslagen in de derde ronde van de KNVB-beker. Sjoerd Ars en Athony Limbombe bezorgden de Nijmegenaren in de slotfase, toen NEC met tien man speelde, een 3-1 overwinning in Groesbeek.

De eerstedivisionist had 45 minuten nodig om op voorsprong te komen. Ars, samen met Kevin van Veen topscorer van de Eerste Divisie, vond voor de eerste keer op de avond het net.

Wessel van der Horst liet het Groesbeekse publiek achttien minuten voor tijd juichen met de 1-1. Na een tweede gele kaart voor NEC’s Navarone Foor in de 78e minuut leek een stunt vier minuten lang in de maak. In de 82e minuut scoorde Ars echter de 2-1, waarna Limbombe in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toesloeg.

Sparta laat Roda ontsnappen

Roda JC heeft met veel pijn en moeite de achtste finales bereikt in de KNVB-beker. De Limburgers versloegen Sparta Rotterdam donderdag in de derde ronde na verlenging met 4-2. Nadat Marc Höcher namens Roda in de 91e minuut de 2-2 tegen het net had geschoten, bezorgden Guy Ramos en opnieuw Höcher de ploeg van trainer René Trost de zege.

Höcher scoorde liefst drie keer. Hij had Roda na een halfuur voor de eerste maal op gelijke hoogte gebracht, nadat Paul Gladon Sparta via een strafschop de voorsprong had bezorgd. Gladon scoorde in de 51e minuut nog een keer en leek tot de late goal van Höcher voor het winnende doelpunt te hebben getekend.

De verlenging was helemaal voor Roda. Na de 98e minuut moest Sparta met tien man verder vanwege een tweede gele kaart voor Jeremy de Nooijer. Een kopbal van Ramos en een fraaie vrije trap van Höcher beslisten het duel vervolgens in Limburgs voordeel.

Excelsior verschalkte WKE met 3-0. Carlo de Reuver, Ninos Gouriye en Jordan Botaka scoorden op het complex van Woonwagen Kamp Emmen. Excelsior eindigde het duel met tien man. Kevin van Diermen werd elf minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd.

De loting voor de achtste finales volgt later donderdagavond. (Novum)