Twente schakelt Go Ahead uit via strafschoppen

FC Twente heeft gisteravond met veel pijn en moeite de achtste finale van het bekertoernooi bereikt. Go Ahead Eagles, dat lang met tien man speelde, werd na strafschoppen verslagen. Na negentig minuten en verlenging was het 0-0.

Thuisploeg Go Ahead Eagles was de hele wedstrijd de onderliggende partij, maar FC Twente kwam niet tot scoren. Toen Xandro Schenk net na de pauze zijn tweede gele kaart kreeg, leek het mis te gaan voor de thuisclub, maar op strijdlust bleven de Deventenaren in de wedstrijd.

Twente won de strafschoppen met 5-4, mede door het missen van vrije-trappenspecialist Jop van der Linden van Go Ahead.

SC Cambuur had ook verlenging nodig tegen Scheveningen. In de blessuretijd van de reguliere speeltijd werd Levi Schwiebbe van de amateurclub naar de kant gestuurd. Cambuur scoorde tweemaal in de verlenging, via Bartholomew Ogbeche en Bob Schepers

PSV won met 5-1 van Almere City FC, na een ruststand van 1-1. PSV trad aan met een team dat op vijf plaatsen was gewijzigd. FC Volendam won met 3-0 van Sportlust '46. Henk Veerman nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. PEC Zwolle was in eigen huis met 6-1 te sterk voor HHC Hardenberg. (Novum)