Honkbal: Giants winnen van Royals in World Series

San Francisco Giants vieren hun overwinning op de Kansas City Royals
San Francisco Giants vieren hun overwinning op de Kansas City Royals Foto: EPA / Tannen MAury

De honkballers van San Francisco Giants hebben de World Series gewonnen. De stand in de wedstrijden was 3-3, maar woensdag waren de Giants in de zevende en beslissende wedstrijd met 3-2 te sterk voor de Kansas City Royals.

Nederlandse slagcoach

De Giants, met de Nederlandse hitting coach Hensley Meulens, waren de afgelopen vijf jaar al twee keer eerder de besten.

Het is de achtste World Series-zege van de Giants. In de afgelopen vijf seizoenen won het team drie keer de hoogste prijs in het Amerikaanse honkbal.

Spektakel

In Kansas City kwamen de Giants in de tweede inning op 2-0. Maar, in de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Royals terug. Een run van Pablo Sandoval in de vierde inning werd daarna beslissend omdat werper Madison Bumgarner de Royals vanaf zijn entree in de vijfde inning nauwelijks kansen gaf. In de negende inning werd het spannend, maar Sandoval ving de laatste man uit.

De laatste slag van Salvador Perez en feestende Giants:

Thuisspelers winnen

De afgelopen negen keer dat er een zevende duel aan te pas moest komen in de World Series werd dat gewonnen door de thuisploeg. Pittsburgh Pirates was in 1979 de laatste uitspelende ploeg die de overwinning uit wegkaapte.

San Francisco Giants pitcher en sterspeler Madison Bumgarner wordt omhelsd door manager Bruce Bochy na de overwinning.

San Francisco Giants pitcher en sterspeler Madison Bumgarner wordt omhelsd door manager Bruce Bochy na de overwinning. Foto: EPA / John G. Mabanglo

Feest op de tribune van de San Francisco Giants

Feest op de tribune van de San Francisco Giants. Foto: EPA Tannen Maury