Onderbreek je gouverneur Christie? Dan krijg je: ‘sit down and shut up’

Screenshot YouTube

Chris Christie, de Republikeinse gouverneur van New Jersey, staat niet bekend om zijn diplomatieke vaardigheden. Dat bleek gisteren maar weer, toen hij meermaals onderbroken werd door een betoger tijdens het geven van een speech. Wat jij moet doen is “sit down and shut up”.

Christie, ook bekend van ‘Bridgegate’, speechte in het kustplaatsje Belmar in New Jersey, twee jaar nadat superstorm Sandy de kust van New Jersey zwaar beschadigde. Betoger
Jim Keady, voormalig stadsbestuurder van de nabijgelegen kustplaats Asbury Park, valt Christie aan, omdat hij vindt dat de wederopbouw en het herstel na de orkaan niet snel genoeg gaan.

Keady riep tegen Christie: “Do your job!”. “Yeah, you do yours, too, buddy”, riep Christie terug, waarna hij weer verder ging met zijn toespraak. Maar Keady ging niet zitten en bleef recht voor de camera staan. “Now, you all know me,” zei Christie. “So if we’re going to get into a debate here today, it’s going to get very interesting and very fun.”

“I’ll be more than happy to have a debate with you anytime you like, guy, because somebody like you doesn’t know a damn thing about what you’re talking about except to stand up and show off when the cameras are here. I’ve been here when the cameras aren’t here, buddy, and done the work… Turn around, get your fifteen minutes of fame, and then, maybe, take your jacket off, roll up your sleeves, and do something for the people of this state.”

Keady, die net wil gaan vertellen wat hij heeft gedaan na Sandy: “I was here for a month after Sandy, and …”

Maar Christie maakt zijn zin af:

” … and there’s been 23 months since then, when all you’ve been doing is flapping your mouth and not doing anything. So listen, you want to have the conversation later? I’m happy to have it, buddy. But until that time, sit down and shut up.”