Oproep: vertel ons uw persoonlijke verhalen over de Val van de Muur

Een inwoner van West-Berlijn slaat een gat in de Berlijnse Muur op 11 november 1989.
Een inwoner van West-Berlijn slaat een gat in de Berlijnse Muur op 11 november 1989. Foto Andreas von Lintel

Op de avond van 9 november 1989, een kwart eeuw geleden, werden er gaten geslagen in de Muur tussen Oost- en West-Berlijn. Inwoners van beide delen van de stad vielen elkaar in de armen, vierden samen feest, sloegen met hamers de Muur aan diggelen. In de dagen erna trokken Oost-Berlijners aarzelend de grens over naar het Westen. Die avond luidde het begin in van een nieuw tijdperk: de kaart van Europa werd opnieuw getekend.

Wat zijn uw herinneringen aan die dagen? Volgde u het nieuws op de voet? Stond u tussen de uitzinnige menigte in Berlijn? Zag u in de dagen daarna de Trabantjes de grens oversteken?

NRC is op zoek naar uw persoonlijke herinneringen aan de Val van de Muur. Stuur uw verhaal in maximaal 250 woorden, liefst begeleid met uw eigen foto’s, op naar valvandemuur@nrc.nl. Een selectie van de mooiste herinneringen en foto’s presenteren we volgend weekend, tijdens de 25ste verjaardag van de Val van de Muur, op onze site en in onze krant.

Update 6 november: De termijn voor inzendingen is gesloten. Bedankt voor al uw mooie verhalen!