NS rijdt tijdens extreem weer hele dag met aangepaste dienstregeling

Foto ANP / Robert Vos

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan de komende winter bij extreem weer de hele dag met een aangepaste dienstregeling rijden. Eerder was er nog sprake van dat de NS dit tot een dagdeel wilde gaan beperken, maar dat is niet gelukt.

Volgens het ANP blijkt uit onderzoek van de spoorvervoerder dat een aangepaste dienstregeling voor slechts één dagdeel de ellende alleen maar zou vergroten.

Om de problemen tijdens een strenge winter te verbeteren zijn er wel op 55 zogenaamde ‘risicolocaties’ de wissels verbeterd. Aan zestien andere locaties wordt nog gewerkt. Verder zou het aantal treinen dat behandeld wordt met anti-icing met 10 tot 15 procent toenemen.

Het verlengen van een aantal perrons om langere treinen te laten rijden tijdens de aangepaste dienstregeling is geen optie.