Eredivisieclubs winnen makkelijk in KNVB-beker

Foto ANP/ Koen van Weel

De eredivisieclubs hebben het vanavond niet moeilijk gehad in de derde ronde van de KNVB-beker. PSV, Groningen, AZ en PEC Zwolle waren zelfs flink op schot.

PSV won met 5-1 van Almere City FC. In Flevoland kwamen de Eindhovenaren, die met een op vijf plaatsen gewijzigd elftal aantraden, na een kwartier op voorsprong. Vlak voor rust maakte Sander Keller plots gelijk, maar na de thee liep PSV toch uit naar een ruime zege.

In de rust greep Phillip Cocu in bij PSV. Hij slachtofferde Ritzmaier en Narsingh ten faveure van Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong. Al na drie minuten had dat effect toen Wijnaldum de 2-1 maakte. Jürgen Locadia voerde de score in de 70e en de 73e minuut verder op. Wijnaldum gaf tenslotte ook nog het slotakkoord in de 86e minuut.

AZ, Groninen en PEC scoorden samen 19 doelpunten

AZ, FC Groningen en PEC Zwolle wisten het net goed te vinden. AZ was in Veenendaal met 5-0 te sterk voor GVVV, terwijl FC Groningen Flevo Boys in Emmeloord met 8-1 oprolde. PEC Zwolle was in eigen huis met 6-1 te sterk voor HHC Hardenberg. FC Volendam won met 3-0 van Sportlust ’46.

Cambuur had moeite met Scheveningen, maar wist in de verlenging toch nog twee keer te scoren en gaat dus door naar de achtste finales.