Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Zinedine Zidane geschorst als trainer van reserveteam Real Madrid

Zinedine Zidane mag drie maanden geen werkzaamheden verrichten voor het reserveteam van Real Madrid. De Franse oud-topvoetballer heeft niet de juiste papieren om als hoofdtrainer te fungeren, bepaalde de Spaanse voetbalbond gisteren. Ook Santiago Sanchez, die voor Zidane als stroman zou hebben gefungeerd, is voor drie maanden geschorst. Zidane was vorig jaar nog assistent van Carlo Ancelotti bij het eerste elftal en kreeg dit seizoen de reserves onder zijn hoede. Hij heeft echter zijn trainerscursus in Frankrijk nie t afgerond en daarom diende de voorzitter van de Spaanse trainersvakbond een klacht in. Real Madrid heeft nog de mogelijkheid om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Volgens het bestuur van Madrid heeft Zidane wel de juiste papieren om op het niveau van het B-team te mogen werken. (Novum)