Dit is een artikel uit het NRC-archief

Sport

Kijken: stokmannetjes sporten in het donker. Oh wacht, het zijn toch mensen

Bij glow in the dark denk je misschien aan die magische, geel-groene sterren, die aan het plafond van kinderkamers hangen. Dat je er veel meer mee kunt, bewijzen de makers van onderstaande video. Eentje voor tijdens de lunchpauze.

Screenshot Dude Perfect / YouTube
Screenshot Dude Perfect / YouTube

Eentje voor tijdens de lunchpauze. Bij glow in the dark denk je misschien aan die magische, geel-groene sterren, die aan het plafond van kinderkamers hangen. Of aan die felgekleurde plastic armbanden die tijdens concerten worden uitgedeeld. Dat je er veel meer mee kunt, bewijzen de makers van onderstaande video.

Dude Perfect, zo noemen ze zich. “Vijf beste vrienden en een panda”. Voor dit filmpje trokken ze donkere pakken aan met een glow in the dark-patroon erop - althans, zo lijkt het. En dan gaan ze gewoon frisbeeën. En golfen, basketballen, jongleren en trampolinespringen.

Het resultaat duurt ruim vier minuten, en is zowel bizar als creatief.

Werkt het filmpje niet? Bekijk hem dan in Internet Explorer.