‘Just hangin’ with a grizzly’: zij wagen hun leven voor een selfie met een beer

Je leven wagen voor een foto met een beer op de achtergrond, liefst van heel dichtbij. Het is een hype rond Lake Tahoe, een groot meer in de Amerikaanse Sierra Nevada, op de grens tussen Californië en Nevada.

Er is al een naam voor: de bear-selfie. Een mooi souvenir én een manier om op sociale media te laten zien hoe heldhaftig je bent. Op dit moment zijn er veel beren te zien rond Lake Tahoe, omdat zalmen in oktober tegen de stroom van Taylor Creek in zwemmen om kuit te schieten.

Lake Tahoe in Sierra Nevada.

‘ze riskeren hun leven’

De U.S. Forest Service is minder blij met de bijzondere natuurfoto’s. Die worden niet alleen in het park zelf gemaakt. Ook automobilisten zetten de wagen stil, klimmen over de vangrails en gaan soms zelfs het water in om bij de beren te komen. De Forest Service vraagt de selfie-jagers om de beren - toch gevaarlijke, wilde dieren - de ruimte te geven.

Forest Service-medewerker Nancy Gibson zei tegen The Huffington Post dat “bezoekers gevaarlijke situaties creëren”. Ze zouden “hun leven riskeren door te dicht bij de beren te komen”. Lisa Herron, woordvoerder van het Lake Tahoe Basin Management, zei tegen de Reno Gazette-Journal dat het mogelijk is dat het park voor bezoekers gesloten wordt als bezoekers de veiligheidswaarschuwingen negeren en doorgaan met het maken van de berenselfies.

“We zijn bang dat er iemand aangevallen wordt. De beren lijken langzaam, maar zijn ontzettend snel.”

En soms loopt het slecht af

Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand na een foto door een beer werd aangevallen. Twee jaar geleden wilde een wandelaar in Alaska ook een beer fotograferen. Andere wandelaars vonden hem een dag later - de beer liep nog rond bij de resten van zijn lichaam. Op zijn camera vonden ze de foto’s.

Een selectie van de bear-selfies. Via #bearselfie zijn ze op Twitter en Instagram te vinden.

#bearselfie #bear

Een foto die door pdill11 is geplaatst op

#hellomrbear #bearselfie

Een foto die door jentwen is geplaatst op