Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Luchtvaart

Flappy Bird, maar dan beter

Als ontwikkelaar Rovio, bekend van Angry Birds, Flappy Bird had bedacht dan had het spel eruit gezien als Retry. Deze nieuwe app is alleen een stuk minder frustrerend en daarmee een stuk speelbaarder. De besturing van Retry is hetzelfde als die van Flappy Bird: de gebruiker tikt op het scherm om een vliegtuig op te laten stijgen. Wanneer het scherm wordt vastgehouden maakt het voertuig een salto. In plaats van een eindeloos level, is Retry opgedeeld in levels die steeds leuker en moeilijker worden. Obstakels worden groter en de afstanden, die de speler in de voortreffelijk geanimeerde 8-bit spelomgeving moet afleggen, worden ook steeds langer. Het feit dat het spel van Rovio is opgedeeld in levels, maakt het een stuk toegankelijker dan Flappy Bird. De verschillende uitdagingen per niveau zoals onder een aantal crashes blijven, leveren ook extra beloningen op waardoor Retry lang houdbaar blijft.