Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Film

Demonische poster

Halloween wint ook in Europa steeds meer aan populariteit. Dat betekent naast een nieuw griezelig festijn voor kinderen, ook verkleedfeestjes – en dus kostuumstress - voor volwassenen. Wat trek je aan voor een Halloween-feest? Een laken over je heen trekken is te makkelijk; feestgangers waarderen het meer als je een beetje moeite steekt in je kostuum. Big Group helpt nieuwkomers deze Halloween. Dit Britse reclamebureau maakte een overzichtelijke poster,‘Halloween Horrors’, waarin kostuum-ideeën gecategoriseerd zijn als de monsters en moordenaars uit de populaire cultuur. Geen lakenspoken, maar meermannen, insecten, donkere goden als H.P. Lovecrafts Cthulhu, kobolden, golems en gnomen. Naast een goede gids voor kostuum-ideeën biedt ‘Halloween Horrors’ van Big Idea ook een interessante taxonomische indeling van monsters in films en series. Zo kan de poster ook na Halloween de leek een portaal vormen tot een nog onbekend horrorgenre.