Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Clint Eastwood spelen

„Als je wilt schieten, schiet dan en praat niet”. Wat opging in The Good, The Bad and the Ugly gaat ook op voor Bounty Hunt van ontwikkelaar BADU. In dit spel duelleren Android- en iOS-gebruikers als stoere cowboys tegen voortvluchtige bandieten en er kan maar een persoon staande blijven. Een pistool of geweer trekken leren gebruikers snel in Bounty Hunt: door eenvoudig te swipen vanuit een holster rechtsonder het scherm naar het doelwit. Sommige boeven mogen gedood worden en andere moeten levend het vuurgevecht verlaten. Dat maakt Bounty Hunt een afwisselende app, omdat het mikken op voeten een stuk ingewikkelder is dan op een torso. Het spelen van een revolverheld behoeft een forse download van ruim 80 MB, maar dat is zeker de moeite waard. Het spelen van een John Wayne of Clint Eastwood is namelijk onweerstaanbaar voor fans van westerns. Hoewel de graphics zeker niet de beste zijn, is Bounty Hunt een dikke aanrader.