Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Williams en Federer winnen toernooien

Foto: AFP

Serena Williams heeft voor de vijfde keer de WTA Finals gewonnen. De Amerikaanse zegevierde tijdens de eindstrijd met 6-3, 6-0 over de Roemeense Simona Halep. Williams zinde op eerherstel nadat Halep haar eerder in de groepsfase slechts twee games had gegund en Williams de grootste nederlaag uit haar loopbaan leed.

Roger Federer won voor de zesde keer het ATP-toernooi van Basel. De 33-jarige Zwitser was tijdens de finale in zijn geboortestad met 6-2, 6-2 veel te sterk voor de Belg David Goffin. Goffin kreeg geen enkel breakpoint, leverde vier keer zijn service in en moest na vijftig minuten als verliezer van de baan.