Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Losse fraaie kelder-sound

Niet alleen jonge muzikanten zijn nostalgisch naar de jaren zestig, ook een aantal Nederlandse veteranen is het. Dat blijkt uit de debuut-cd van het nieuwe kwartet Chasing Rainbows, met leden bekend van verschillende bands. Drummer Henk Jonkers, bassist Geert de Groot en gitarist Wim Elzinga speelden onder meer in Claw Boys Claw, Hallo Venray en Bingo Trappers. Alleen de Amerikaanse zanger Lawrence Rengert is hier nog onbekend. Samen maakten ze een cd die verleidt met losjes spel, prachtige melodieën en een fraaie kelder-sound. Het nummer Make Love Caravan, dat afgelopen voorjaar als single verscheen op het label van Tim Knol, was een wervend voorproefje met rammelend gitaarspel en zomerse onbezonnenheid. De band heeft meer in huis: van de Hawaii-gitaar in het relaxte Singing Leaving, waarbij Rengert kreunend zijn hart uitstort, tot de naïviteit van I’ll Cross The World. Muzikale virtuositeit staat hier in dienst van subtiele instrumentaties.