Dit is een artikel uit het NRC-archief

Boeken

Derde Crimezone Thriller Award voor Esther Verhoef

Presentatrice Karin de Groot (R) in 2011 in gesprek met NS Publieksprijs-genomineerde Esther Verhoef over haar boek Deja Vu.
Presentatrice Karin de Groot (R) in 2011 in gesprek met NS Publieksprijs-genomineerde Esther Verhoef over haar boek Deja Vu. ANP ERIK VAN 'T WOUD

Thrillerschrijfster Esther Verhoef (1968) heeft voor de derde maal de Crimezone Thriller Award gewonnen, de publieksprijs voor beste thriller van het jaar. Dat meldt boekensite hebban.nl.

Verhoef wint de prijs met De kraamhulp, haar achtste thriller waarmee ze ook kans maakt op de NS Publieksprijs 2014.

In NRC Handelsblad werd de De kraamhulp, een boek over een moordlustige kraamverzorgster, geprezen om de effectiviteit en bondigheid:

‘De verhaallijnen rond de drie vrouwen komen op ingenieuze wijze bij elkaar. Verhoef vertelt het verhaal bovendien effectief, in korte zinnen en in kleine hoofdstukken, met vaak prikkelende cliffhangers.’

Derde winst

Verhoef wint de Crimezone Thriller Award, die in 2002 voor het eerst werd uitgereikt, voor de derde keer. Een minder dan Karin Slaughter, die de prijs in 2013 voor de vierde keer won. Arjen Lubach won toen de Crimezone Debuutprijs. Er werden dit jaar in totaal 16.000 stemmen uitgebracht.