Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Van Persie scoort voor Manchester, wedstrijd eindigt in een gelijkspel

Robin van Persie heeft Manchester United vanavond tegen Chelsea een punt bezorgd. Hij schoot diep in blessuretijd van dichtbij de 1-1 binnen voor de ploeg van Louis van Gaal. Didier Drogba had Chelsea in de 53e minuut op voorsprong gezet.

Robin van Persie viert zijn goal.
Robin van Persie viert zijn goal. Foto EPA / Peter Powell

Robin van Persie heeft Manchester United vanavond tegen Chelsea een punt bezorgd. De Oranjespits schoot diep in blessuretijd van dichtbij de 1-1 binnen voor de ploeg van Louis van Gaal. Didier Drogba had Chelsea in de 53e minuut op voorsprong gezet.

Daley Blind speelde net als Van Persie de hele wedstrijd voor United, dat lang de mindere ploeg was. Pas in de 94e minuut kwam de equipe via Marouane Fellaini dicht bij de gelijkmaker. Nadat doelman Thibaut Courtois de inzet van de Belg had gekeerd schoot Van Persie raak in de rebound. De ploeg van Van Gaal blijft door de remise de nummer acht van de Premier League, met dertien punten.

Drogba had Chelsea vlak na rust met een kopbal, die Van Persie nog even toucheerde, op 1-0 gezet. Het nog ongeslagen team van José Mourinho blijft ondanks het puntenverlies koploper met vier punten voorsprong op Ronald Koemans Southampton, de nummer twee. (Novum)