Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Rellen bij demonstratie door extreemrechtse groepen in Keulen

De politie gebruikt een waterkanon tegen de demonstranten bij de protesten in Keulen.
De politie gebruikt een waterkanon tegen de demonstranten bij de protesten in Keulen. Foto Reuters / Wolfgang Rattay

Een demonstratie in Keulen, georganiseerd door extreemrechtse groeperingen en voetbalhooligans in Duitsland, is uitgelopen op ongeregeldheden. De politie moest waterkanonnen, wapenstokken en pepperspray inzetten, schrijft persbureau AFP, omdat de demonstranten flessen, stenen en vuurwerk naar de agenten gooiden.

De demonstranten protesteerden tegen salafisten. Ze verzamelden zich in de vroege middag in het westen van Keulen. Ze riepen leuzen als “buitenlanders eruit”. Een woordvoerder van de politie kon nog niets zeggen over het aantal gewonden of arrestaties. Er waren zo’n 2.500 mensen aanwezig.

Een tegendemonstratie, georganiseerd door linkse organisaties, trok ongeveer 500 mensen.