Dit is een artikel uit het NRC-archief
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden die er binnenkomen. Deze week onder meer een inbraak in een Mexicaans gemeentehuis, Herman van Rompuy tijdens zijn laatste bijeenkomst als EU-president en heel veel paraplu's.
Een man bidt naast een beeld van Maria aan zee in Ivoorkust. Om hem heen liggen de resten van een woonwijk die tegen de vlakte is gewerkt. De overheid heeft hiertoe opdracht gegeven wegens de stijgende zeespiegel.
AFP/Sia Kambou
Rebellen zitten op een gecamoufleerd voertuig in het zuiden van Damascus. De rebellen proberen al twee jaar belangrijke bases van het regeringsleger in te nemen. Vooralsnog zonder succes.
AFP/Rami Al-Sayed
Een hond steekt zijn hoofd door de schutting van de tuin van de familie Cirillo. Een schutter doodde korporaal Nathan Cirillo terwijl hij op wacht stond bij het oorlogsmonument in Ottawa. De dader - een 32-jarige bekeerling tot de islam - werd bij het parlement gedood.
AP/Peter Power
Een meisje houdt haar zusje beet in een geïmproviseerde hut in Islamabad, Pakistan. Haar ouders zijn vanuit Punjab naar de hoofdstad verhuisd voor werk.
Reuters/Zohra Besemra
Een kunstwerk bestaande uit paraplu's in Hongkong. De paraplu is het symbool van de pro-democratische beweging geworden. Betogers houden al weken een aantal straten bezet uit onvrede over de benoemingsprocedure rondom de volgende gouverneur van de stad.
AFP/Philippe Lopez
Migranten uit Afrika proberen bij een golfbaan over het hek te klimmen dat de Spaanse enclave Melilla scheidt van Marokko. Ongeveer 400 migranten probeerden afgelopen week de enclave binnen te komen om zo door Spanje te kunnen reizen.
Reuters/Jose Palazon
Foto van de week. Het is de laatste Europese top van Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese raad. Zijn kleinkinderen mogen mee op de groepsfoto. Het zorgt voor lachende leiders; dit werkt duidelijk beter dan 'zeg eens cheese'. Een afscheid met de glimlach. Voorzitter van Rompuy is weldra weer gewoon opa Herman - Evert Hermans, fotoredactie
Reuters/Christian Hartmann
Het Diwali-feest in India.
AP/Rfiq Maqbool
Een migrant probeert op een aanhanger te springen nabij het Franse Calais, om aan de andere kant van het Kanaal uit te komen. Frankrijk en Groot-Brittannië werden het deze week eens over strengere controles om de toestroom van migranten tegen te gaan.
REUTERS/Pascal Rossignol
Noord-Koreaanse soldaten in Pyongyang leggen een nieuw vliegveld aan. Het project is aangewezen als een topprioriteit, waardoor er een massale mobilisatie van arbeid op gang komt.
AP/Wong May-E
Het strand van Sydney, waar een vrouw een installatie fotografeert van Alejandro Propato. De installatie is één van de zestien werken die worden tentoongesteld op het strand in het kader van Sculpture by the Sea.
AFP/William West
Een fietser rijdt langs een veld schapen nabij Robecco sul Naviglio, Noord-Italië. Herders brengen de kuddes van de bergen af voordat de winter intreedt.
AFP/Olivier Morin
Porto's keeper Fabiano probeert de bal onderscheppen tijdens de wedstrijd tussen Porto en Bilbao in de Champions League. Porto won met 2-1.
AFP/Miguel Riopa
Een activist breekt in in het gemeentehuis van Iguala (Mexico) om informatie op te eisen over de 43 vermiste studenten. Gevreesd wordt dat de studenten, die eerder na een demonstratie werden gearresteerd door de politie, zijn overgedragen aan een lokale bende.
Reuters/ Jorge Dan Lopez
Personeel hangt het schilderij 'Prince Baltasar Carlos on Horseback' door Diego Velazquez recht tijdens de laatste voorbereidingen voor de expositie over de kunstenaar in het Kunsthistorisches Museum Wien in Wenen.
Foto EPA/Georg Hochmuth
Een jonge albino in Moshi, Tanzania wacht op zijn vaccinatie tegen de mazelen.
AFP/Gavi Alliance/Karel Prinsloo