Op naar het volgende Rotterdamse project

Frank Hoevenaars

(48) is deze maand begonnen als financieel directeur bij RET. Het openbaar vervoerbedrijf vervoert iedere dag zo’n 600.000 reizigers in de regio Rotterdam.

1. Vanwaar deze stap?

In mijn vorige functie was ik verantwoordelijk voor de eerste fase van de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Dat project is nu bijna afgerond, dus ik was op zoek naar iets anders.

2. Kruiwagen?

Het netwerk dat ik vanaf mijn studententijd in Rotterdam heb opgebouwd. In het financiële werkveld kom je vaak dezelfde mensen tegen. Als er een mooie positie vrijkomt, krijg je dat als eerste te horen.

3. Eerste daad?

Ik heb mijn mededirectieleden gevraagd me mee naar buiten te nemen. Ik ben op locaties geweest waar onderhoud aan RET-rijtuigen wordt gepleegd. Ook heb ik de aftrap gegeven op een kennisbijeenkomst. Ik vind het belangrijk dat een bedrijf een lerende organisatie is.

4. Nest?

Mijn vader was ambtenaar, mijn moeder werkte bij een accountantskantoor. Grappig, ik werk al een tijd op de scheidingslijn van die twee: de publieke sector en het private.

5. Studie?

Bedrijfseconomie en een postdoctorale in accountancy, beide aan de Erasmus Universiteit.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Sportleraar. Ik was veel met sport bezig.

7. Wat wilt u later worden?

Ik wil mezelf blijven verbeteren, mijn ervaringen delen. Daarin wil ik graag ook het goede voorbeeld blijven geven.