VS bombarderen IS bij Kobani en stuwdam Mosul

Luchtaanvallen op IS-posities in Kobani vandaag.
Luchtaanvallen op IS-posities in Kobani vandaag. Foto AP / Lefteris Pitarakis

De Verenigde Staten hebben gisteren en vandaag IS gebombardeerd in Syrië en Irak. De Islamitische Staat werd bij Kobani aangevallen en ook bij de stuwdam van Mosul in Irak werd gebombardeerd, meldt de Amerikaanse gevechtsleiding vandaag.

Het gaat om twaalf luchtaanvallen bij de stuwdam van Mosul en zes luchtaanvallen bij Kobani, de Syrische stad aan de grens met Turkije die IS in handen probeert te krijgen.

Bij de aanvallen rond Kobani werden gebouwen, voertuigen en gevechtsposities van IS geraakt.

In Irak werden IS-strijders getroffen, naast voertuigen, gevechtsposities en een lanceerplek voor granaten. IS probeert de stuwdam in Mosul, die ze eerder ingenomen hadden, te heroveren om zo controle te krijgen over de energie- en watertoevoer van de grootste noordelijke Iraakse stad.