Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

AIVD leent personeel van de politie

De AIVD heeft niet genoeg mankracht om alle jihadisten in de gaten te houden. De geheime dienst moet zelfs mensen lenen van de politie, zo meldde de NOS gisteren. Minimaal vijftien politiemensen zijn ‘uitgeleend’ aan de AIVD. Ook intern bij de AIVD is er geschoven met mensen, waardoor andere onderwerpen, zoals rechts- en links-extremisme, minder aandacht krijgen. Onlangs besloot het kabinet dat de AIVD 25 miljoen euro extra krijgt voor onder meer bestrijding van jihadisme. Dat is opvallend, omdat het huidige kabinet bij zijn aantreden eerder had besloten het budget voor de geheime dienst met eenderde te verminderen.