Man vast in A’dam wegens terreurplan

De politie heeft woensdag een 26-jarige Marokkaanse man aangehouden die bezig zou zijn geweest voorbereidingen te treffen voor een terroristisch misdrijf.

Na de aanhouding van de man en de doorzoeking van de woning waar hij verbleef, zijn geen wapens of concrete plannen voor aanslagen gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gemeld.

Het onderzoek naar de verdachte is begonnen op grond van informatie van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. De verdachte verbleef illegaal bij familie in Amsterdam. Bij de doorzoeking van de woning is beslag gelegd op simkaarten, usb-sticks, een notitieboek, een mobiele telefoon en een tabletcomputer.

Omdat de verdenkingen tegen de man, waaronder aanwijzingen voor voorbereidingen van terroristische misdrijven tegen politiemensen, verder moeten worden onderzocht is hij vrijdag door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Hij is voor twee weken in bewaring gesteld.