Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

50Plus: geen subsidie voor homo-emancipatie naar partijsite

Henk Krol tijdens een persconferentie in Nieuwspoort.
Henk Krol tijdens een persconferentie in Nieuwspoort. Foto ANP/Bart Maat

50Plus heeft alle rekeningen voor de website zelf betaald. Dat stelt het hoofdbestuur van de ouderenpartij vandaag in een reactie op berichten dat Tweede Kamerlid Henk Krol subsidiegeld van de Stichting Vrienden van de Gay Krant dat was bedoeld voor homo-emancipatie in de website van de ouderenpartij zou hebben gestoken.

Het hoofdbestuur van 50Plus stelt in een verklaring dat er geen enkel contact was tussen de partij en de stichting. “Het lijkt erop dat nu de pensioenen weer volop ter discussie staan en 50Plus weer succes heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd wordt 50Plus en hun voormannen te beschadigen”, aldus het hoofdbestuur.

Aangifte wegens verduistering

50Plus weigert zich volgens het hoofdbestuur echter van de wijs te laten brengen. De partij zal ‘onveranderd opkomen voor alle ouderen die in hun werk en inkomen afgelopen en komende jaren benadeeld worden’, staat verder in de verklaring.

Het televisieprogramma Eenvandaag meldde gisteren op basis van rechtbankstukken dat Krol subsidiegeld heeft gebruikt om de website van 50Plus te hosten. De stukken zijn ingediend namens de Stichting Vrienden van de Gay Krant om beslag te leggen op de twee huizen van de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant.

Vandaag werd bekend dat de stichting aangifte doet tegen Krol wegens verduistering en oplichting en tegen oprichter van de partij en senator Jan Nagel wegens laster. Nagel nam het vrijdagochtend op voor Krol. Hij daagde de stichting uit om met bewijzen te komen dat het Kamerlid subsidiegeld in de website van de ouderenpartij zou hebben gestoken. Ook stelde hij dat advocaat van de stichting Oscar Hammerstein alleen verstand heeft van het beslag leggen op huizen. Ook suggereerde hij dat de advocaat geen zuiver verleden heeft. Hammerstein zou dat laster vinden, meldde de NOS. (Novum)