26-jarige man aangehouden voor voorbereiden terreurdaad

Foto ANP/Lex van Lieshout

De politie heeft eergisteren in Amsterdam een 26-jarige man aangehouden die bezig zou zijn met het voorbereiden van een terreurdaad. Bij doorzoeking van de woning waar hij verbleef zijn geen wapens of “concrete plannen” gevonden, maar de verdachte blijft wel nog twee weken vastzitten.

De man zou een aanslag hebben willen plegen tegen politiemensen. Het onderzoek naar de Marokkaanse verdachte kwam op gang door informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Omdat verder onderzoek nodig is naar de verdenkingen, heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vandaag besloten de man vast te houden, meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachte verbleef illegaal bij familie in Amsterdam. De woning is doorzocht en daarbij zijn onder meer sim-kaarten, usb-sticks, een mobieltje en een tablet in beslag genomen.