Een ring, een paard en nog meer dieren

De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard

Regie: Ruud Schuurman. In: 120 bioscopen.

2

Het Sinterklaasfeest dreigt niet door te gaan als het paard (stem van Carlo Boszhard) van de goedheiligman plots begint te praten en een slechterik (Sven De Ridder) met de schimmel een talentenjacht wil winnen. Het brutale paard is heerlijk, en de liedjes aanstekelijk. Wat extra spelrepetities, beter geïnstrueerde figuranten en minder opvallende productplacement hadden de film goed gedaan.

Trippel Trappel: Dierensinterklaas

Regie: Albert ’t Hooft, Paco Vink. In: 80 bioscopen.

4

In handgetekende animatiefilm wensen enkele huisdieren ook een gevuld schoentje. Een moedig fretje, een wandelende tak en een bang vogeltje ondernemen een tocht naar de stoomboot van Sinterklaas om hun verlanglijstjes te overhandigen. Regisseurs Albert ’t Hooft en Paco Vink pakken groots uit. De boot is een indrukwekkend paleis op het water met een complete snoepfabriek erbovenop. Schilderachtige, zachte tekenstijl en oud-Hollandse setting zorgen voor nostalgisch tintje.

Sinterklaas & Diego: Het Geheim Van De Ring

Regie: Roy Poortmans. In: 84 bioscopen.

2

Regisseur Roy Poortmans verrast met een originele invalshoek. Sinterklaas heeft een burn-out en gaat op zoek naar het geheim van de Kerstman. Die bedient immers de hele wéreld in één nacht. Door Sinterklaas (Peter Faber) samen met de Kerstman (Ernst Daniël Smid) een kaartje te laten leggen, creëert hij het ultieme decembergevoel. Knullige special effects en niet-kloppende locaties en nasynchronisatie laten budgettaire beperkingen zien. (JB)