Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Tweede verdachte steekpartij school Voorburg voorwaardelijk vrij

Scholieren bij het Corbulo College waar op het schoolplein een 15-jarige leerling doodgestoken is door een 16-jarige medeleerling.
Scholieren bij het Corbulo College waar op het schoolplein een 15-jarige leerling doodgestoken is door een 16-jarige medeleerling. Foto ANP / Bas Czerwinski

De tweede verdachte van de steekpartij op het Corbulo College in Voorburg is vrijgelaten, zo heeft de rechter-commissaris besloten. Hij blijft nog wel verdachte en staat onder huisarrest, schrijft RTL Nieuws. Ook wordt de 16-jarige jongen in de gaten gehouden door de jeugdreclassering.

Hij wordt ervan verdacht een mes te hebben gegeven aan de 16-jarige jongen die vorige week vrijdag een mede-scholier (15) op het college in Voorburg neerstak. De jongen overleed ter plekke.

De 16-jarige jongen bekende na zijn aanhouding direct dat hij de scholier had neergestoken. Maandag besloot de rechter dat hij nog minimaal twee weken blijft vastzitten.