Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

‘School Voorburg wist van pesten dader steekpartij’

Foto ANP / Bas Czerwinski

Het Corbulo College in Voorburg waar vrijdag een 15-jarige jongen werd neergestoken wist dat de dader van de steekpartij werd gepest. Drie dagen voor het fatale incident kreeg de school een brief waarin werd gemeld dat de dader werd getreiterd en geïntimideerd, meldt Omroep West, die de brief in bezit heeft.

De brief werd op 7 oktober gestuurd door een gezinscoach, die het gezin van de jongen begeleidt. “Zo’n drie weken geleden werd hij opgewacht door een groepje van vijf jongens”, zo staat in de brief.

“Dit was toen hij na zijn werk bij Albert Heijn naar huis wilde gaan. Ze riepen dingen naar hem, over hemzelf, over zijn moeder. Gisteren is dat helaas weer gebeurd. Nu waren het acht of negen jongens, waar de vorige vijf ook bij waren.”

Gezinscoach wilde gesprek

De gezinscoach wilde graag een gesprek met de school, omdat bij het groepje dat pestte ook leerlingen van het Corbulo College zaten. Er werd een afspraak gemaakt voor donderdag, maar het gesprek ging niet door omdat de jongen ziek is, aldus Omroep West. Een dag later steekt hij zijn schoolgenootje dood.

De advocaat van de jongen meldde eerder al dat de jongen jarenlang op school werd gepest. Maandag werd bekend dat de jongen nog twee weken in de cel blijft. Een tweede verdachte, die het mes zou hebben gegeven, kwam vandaag op voorwaarden vrij. (Novum)