‘Verdachte van steekpartij op Voorburgse school heeft bekend’

Een jongen legt bloemen bij de school.
Een jongen legt bloemen bij de school. Foto ANP / Bas Czerwinski

De 16-jarige jongen die vrijdag een medescholier doodstak op een school in Voorburg heeft een bekentenis afgelegd. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen Omroep West.

Het Openbaar Ministerie wilde tegenover Novum bevestigen noch ontkennen dat de verdachte inderdaad bekend heeft.

De Rijswijkse jongen zou het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit Den Haag, met een mes in zijn hand hebben geslagen. Dat dat fatale gevolgen had, was volgens advocaat Hajé Weisfelt niet zijn intentie. De dader zou jarenlang zijn gepest door een groep jongens waar het slachtoffer deel van uitmaakte.

Justitie wil zolang het onderzoek loopt geen details prijsgeven. Volgens een woordvoerder heeft het OM inmiddels camerabeelden van de school opgevraagd en worden getuigen verhoord. Ook wordt de relatie tussen de twee jongens onderzocht.