Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Partij rundvlees van de markt gehaald

Een partij rundvlees die vanuit Polen is geleverd aan een Nederlandse uitsnijderij wordt uit voorzorg van de markt gehaald. Twee karkassen uit de partij zijn afkomstig van een veehouderij waar later de infectieziekte miltvuur is vastgesteld.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat de partij bestond uit Poolse en Slowaakse karkasdelen.

Het risico voor de consument is volgens de NVWA ‘zeer klein’, maar omdat het vlees niet voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, wordt het toch uit de handel genomen. De bedrijven zijn op de hoogte gebracht en moeten melden wat ze met het vlees gedaan hebben.