In beeld

In een verlaten, vervallen bioscoop in Havana trainen voor het circus

In een wijk van de Cubaanse hoofdstad Havana staat een verlaten, vervallen bioscoop, waar zo'n 70 kinderen trainen om later bij het circus te gaan. De jongsten zijn nog maar 9. Ze klimmen in de touwen, ze jongleren, ze springen op de trampoline. Allemaal onder leiding van de 42-jarige Odelmi Hernandez, ooit zelf kortstondig circusclown geweest. Drie uur elke dag begeleid hij de kinderen op de circusschool. Het zijn kinderen die uit arme families komen, of zich slecht hebben gedragen. "Ze leren hier waarden," zegt Hernandez tegen persbureau Reuters, dat eind september op bezoek ging op de school. Werken in het circus is lucratief op Cuba. Circusartiesten verdienen er minimaal 800 euro per maand, maar veel vaker veel meer dan dat. En dat is een fortuin vergeleken bij de meeste salarissen.
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini
Reuters/ Alexandre Meneghini