Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Boko Haram laat gevangenen vrij, onder wie vrouw vicepremier Kameroen

Beeld uit een video van Boko Haram. De groepering heeft 27 gevangenen in Kameroen vrijgelaten. Onder hen de vrouw van de vicepremier van het land.
Beeld uit een video van Boko Haram. De groepering heeft 27 gevangenen in Kameroen vrijgelaten. Onder hen de vrouw van de vicepremier van het land. Foto AFP

De extremistische militante groepering Boko Haram heeft 27 gevangenen vrijgelaten die ze eerder dit jaar had ontvoerd in Kameroen. Onder hen is de vrouw van de vicepremier van het land.

De vrouw van vicepremier Amadou Ali werd in juli ontvoerd bij een dodelijke aanval op het dorp Kolofata in het noorden van Kameroen. Bij die aanval werd ook een lokale religieuze leider meegenomen. Ook hij is vrijgelaten, zei de Kameroense president Paul Biya in een radioverklaring volgens persbureau Reuters.

Ook tien Chinezen vrijgelaten

Ook werden tien Chinese arbeiders vrijgelaten. Zij werden in mei dit jaar vlak bij Waza, zo’n twintig kilometer van de Nigeriaanse grens, ontvoerd.

Boko Haram heeft al honderden mensen gedood dit jaar, vooral in het noordoosten van Nigeria, het gebied waar de groepering het actiefst is. Grote internationale aandacht kreeg Boko Haram door de ontvoering van 200 Nigeriaanse schoolmeisjes, afgelopen april.