Scholier na steekpartij op college in Voorburg overleden

Bij een steekpartij op het Corbulo College in Voorburg is vanmiddag een jongen neergestoken. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan persbureau Novum. Bij de school is een traumahelikopter aanwezig. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

Onderzoek bij het Corbulo College waar bij een steekpartij een persoon gewond is geraakt.
Onderzoek bij het Corbulo College waar bij een steekpartij een persoon gewond is geraakt. Foto ANP / Jerry Lampen

Bij een steekpartij op het Corbulo College in Voorburg is vanmiddag een 15-jarige jongen uit Den Haag neergestoken. Hij is inmiddels overleden. Dat bevestigt de politie.

De politie kreeg de melding van de steekpartij op de school aan de Van Tuyll van Serooskerkenstraat rond 13.30 uur binnen. Er werd een traumahelikopter ingeschakeld, ambulancepersoneel probeerde het slachtoffer te reanimeren. De jongen overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

Volgens ooggetuigen zou de dader zijn gevlucht. Korte tijd later is de vermoedelijke verdachte, een 16-jarige jongen uit Rijswijk aangehouden. Over de toedracht van het incident en een mogelijke dader kan de politie nog niets zeggen. Het college is een vmbo-school, gericht op techniek en economie. NRC-redacteur Christiaan Pelgrim sprak vanmiddag met omstanders bij de school.

“De jongens waren klasgenoten van elkaar, ze zaten in de derde klas van de richting voertuigentechniek. Ik heb begrepen van medeleerlingen dat ze voor de steekpartij al ruzie hadden. Of dat een langdurige ruzie was, is onduidelijk. In de pauze stak de een de ander in ieder geval in zijn hals waarna hij wegrende. De gewonde leerling rende naar binnen met zijn hand op de nek.”

Volgens Pelgrim werd de school daarop gelijk gesloten.

Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl De leerlingen van het #CorbuloCollege #Voorburg zijn ivm de #steekpartij naar huis gestuurd. http://t.co/dZCSg0pXCi

Daardoor was het vrij rustig vertelt hij:

“Rondom de school stonden nog wat scholieren en buurtbewoners. Sommige scholieren waren aangeslagen, maar het voelt alsof ze het nog niet helemaal doorhebben wat er is gebeurd. De sfeer is een beetje onwerkelijk.”

De politie verricht nog steeds onderzoek op de plek van de steekpartij. De redactie van Regio 15 meldt op Twitter:

Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl Bij de school is een afzetting gemaakt. Forensische Opsporing is ter plaatse. #CorbuloCollege #steekpartij #Voorburg http://t.co/PMsKkPc72o

School ‘verdrietig en totaal verslagen’

Het Corbulo College, waar het fatale incident in de pauze plaatsvond, stelt verdrietig en totaal verslagen te zijn. Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg is diep geschokt over de ‘tragische gebeurtenis’.

“Het raakt diep dat juist op deze school dit is voorgekomen. Vooral omdat de school zeer actief is met projecten op het gebied van veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid”, aldus het gemeentebestuur in een verklaring.