Directeur stichting ALS deed ook greep in kas bij andere stichting

Eric Nolet, de voormalig directeur van Stichting ALS, heeft begin dit jaar bijna een ton gestolen van de stichting Foto ANP/Henriette Guest

Eric Nolet, de voormalig directeur van stichting ALS, blijkt bij een tweede stichting bijna een ton uit de kas te hebben weggesluisd. Nolet werd begin dit jaar bij stichting ALS ontslagen omdat hij ruim 92.000 euro had ontvreemd.

Eric Nolet was naast directeur bij stichting ALS ook actief als penningmeester bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek. Volgens de Telegraaf sluisde hij ongeveer honderdduizend euro door van die stichting om de 92.000 euro die hij eerder ontvreemdde bij stichting ALS terug te betalen.

Financiële problemen door drukte

De greep uit de kas kwam aan het licht toen stichting ALS de Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek informeerde over de praktijken van Nolet. Hij werd toen geschorst. Nolet zegt in een reactie dat het gaat om een ‘lening’:

“Ik heb geld geleend van de Rudolf Steiner Kliniek om de schuld bij ALS terug te betalen. Ik vind dat geen verduistering. Met de Steiner Kliniek wordt een financiële regeling getroffen.”

Het geld is vooralsnog niet terugbetaald. De Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek gaan er niet van uit dat het geld wordt teruggegeven.

Nolet was tot begin dit jaar directeur van de stichting ALS. Hij werd ontslagen nadat bleek dat hij 92.000 euro uit de kas had ontvreemd. Naar eigen zeggen zou het gaan om een tijdelijke oplossing voor financiële problemen die waren veroorzaakt door de drukte bij stichting ALS.

De Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek onderzoeken op dit moment of zij juridische stappen gaan nemen tegen Nolet. Ook stichting ALS overweegt dit.

    • Philippus Zandstra