Weglopen van Ray Rice

Ray Rice sloeg in februari zijn verloofde knock-out in een lift. Dat kwam de American football-speler van de Baltimore Ravens op een levenslange schorsing te staan. De beelden van het incident, gelekt door entertainmentsite TMZ, maakten in Noord-Amerika een fikse discussie los over vrouwenmishandeling. Vrouwenopvang Interval House, een van de oudste instanties in Toronto, greep het voorval met Rice aan om extra aandacht te vestigen op de oplossingen voor huiselijk geweld. ‘The elevator video worth sharing’ van Interval House toont eenzelfde situatie als atleet Rice en zijn verloofde, alleen eindigt dit verhaal anders. „We praten niet graag over dit soort geweld”, zegt Sandra Hawkin Diaz. „Maar we mogen geen voyeurs blijven.” Door te laten zien dat vrouwen een agressieve aanval niet hoeven te ondergaan, wil de directrice van Interval House de discussie na het incident met Rice in leven houden. Net zoals de vrouwen die zij opvangt.