Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Wikipediawedstrijd

FOTO BAYKEDEVRIES

Wikipedia organiseerde dit jaar in 15 landen de foto- en geluidswedstrijd Wiki Loves Earth. De eerste plaatsen in Nederland zijn voor een foto van brandganzen door een deelnemer met de naam ‘Baykedevries’ en een geluidsfragment van zingende vogels door ‘Eric de Muziekbibliothecaris’. De opdracht was het maken van een geluids- of beeldopname om de Nederlandse natuur beter in beeld te brengen op Wikipedia. De 1395 inzendingen worden gebruikt in Wikipedialemma’s.