Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Warmere dagen

Hoewel de middagtemperaturen met een graad of 15 normaal zijn voor de tijd van het jaar is het gevoelsmatig een flink stuk koeler dan de afgelopen tijd. Deze lage temperaturen zijn echter maar van korte duur, want vanaf woensdag wordt het weer een paar graden warmer.

Vanavond stijgt de luchtdruk en wordt het in de loop van de avond overal droog met opklaringen. Het koelt ‘s nachts af naar 9 graden.

Morgenochtend laat de zon zich af en toe zien, maar rond de middag neemt de bewolking toe en vallen enkele buien. Er waait een zuidelijke wind met aan de kust windkracht 6. Daarmee wordt warmere lucht aangevoerd en wordt het ‘s middags 16 graden in het noorden en 19 graden in het zuiden. De dagen daarna is het herfstachtig, maar wordt het nog iets warmer.