Superhelden tekstavontuur

Appointment with F.E.A.R. is een moedige mengvorm van het ouderwetse tekstavontuur uit de jaren tachtig en negentig met moderne digitale stripboeken. Het verhaal van de game van ontwikkelaar Tin Man Games is simpel: binnen drie dagen de schurken van de groep FEAR vinden en opsluiten. De speler wordt voortdurend geconfronteerd met keuzes die hij of zij moet maken bij het vinden van aanwijzingen die leiden naar FEAR. Hier komt het tekstavontuur-aspect om de hoek kijken, want elke keuze leidt tot een confrontatie met boeven, het vinden van bruikbare voorwerpen of het verspillen van tijd. De graphics zijn een groot pluspunt voor de game, die houden de speler bij de les bij het doorlezen van de grote hoeveelheden tekst. Appointment with F.E.A.R. gaat met humor om met het genre van de superhelden, waardoor het spel ook toegankelijk is voor niet-liefhebbers. Maar het prijskaartje van 2,99 euro maakt de app voor die doelgroep niet zo aantrekkelijk.