Man vast voor betrokkenheid bij liquidatie verkeerde persoon

Een 26-jarige Amsterdammer is aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op de 30-jarige Stefan Regalo Eggermont, die in juli werd doodgeschoten in de Conradstraat in de hoofdstad. Hij was waarschijnlijk het slachtoffer van persoonsverwisseling.

Twitter avatar OM_Amsterdam OM Amsterdam 26-jarige Amsterdammer aangehouden voor betrokkenheid moord Stefan Regalo Eggermont op 13 juli 2014 in Conradstraat A’dam.

Eggermont had namelijk geen crimineel verleden, zo bleek na de liquidatie. Waarschijnlijk was het de bedoeling om crimineel Omar L. te doden, de broer van iemand die in december 2012 werd geliquideerd in de Staatsliedenbuurt. De mannen woonden in dezelfde buurt en reden in dezelfde auto. De moord zou verband houden met de reeks liquidaties van de afgelopen tijd in de Amsterdamse onderwereld.

De verdachte, E.L. wordt volgens Het Parool gerekend tot een van beide kampen die de bloedige vete in de onderwereld uitvechten. Het vermoedelijke moordwapen werd volgens de krant al snel bij L. thuis gevonden. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft nu vastgesteld dat Eggermont met dit wapen is gedood, en dus is L. formeel aangeklaagd voor betrokkenheid.

Groep rond Gwenette M.

L. zou horen bij de groep rond de Amsterdamse topcrimineel Gwenette M., die in mei geliquideerd werd in Amstelveen. Ook kwam L. al eens in het nieuws rond de dodelijke schietpartij op dancefeest Waterfront in het Scheepvaartmuseum. Hij werd opgepakt voor wapenbezit kort nadat daar de 26-jarige Souhail Laachir doodgeschoten was.