Leo bij VN en op Instagram

Leonardo DiCaprio is niet alleen een rokkenjager. Tijdens de klimaattop in New York toonde hij een kant waar de 39-jarige acteur wat minder om bekend staat: die van filantroop en milieuactivist. In de zaal van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hield DiCaprio een gepassioneerde toespraak voor wereldleiders om klimaatverandering aan te pakken. „Maak geschiedenis of wordt er door verguisd”, sprak hij hen vermanend toe. Om zijn woorden nog meer bereik te geven, opende de acteur een Instagram-account, naast zijn Twitter-account met ruim 11,2 miljoen volgers. Op dat laatste is hij uiterst actief met het plaatsen van video’s, foto’s en berichten van milieuorganisaties van onder meer het Wereld Natuur Fonds. Voor die organisatie zet de acteur zich al sinds 1998 in op het gebied van dierenwelzijn. Maar naast zijn milieuactivisme kunnen Twitter-volgers bij @LeoDiCaprio uiteraard ook terecht voor nieuws over zijn laatste films en televisieoptredens.